Saobraćaj

Gradski prevoz u Beogradu


Javni gradski prevoz u Beogradu obuhvata prevoz autobusima, tramvajima i trolejbusima. Iako je u planu izgradnja lakog šinskog sistema ("laki metro"), sprovođenje još nije počelo. Zbog toga Beograd ima problema sa saobraćajnim gužvama, naročito u poslepodnevnom "špicu".

Prevozna vozila su u vlasništvu mesnog Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP Beograd) ili privatnih preduzeća, koja su jedino uključena u prevoz autobusima. Svi prevoznici imaju jedinstveni sistem karata, mesečnih ili pojedinačnih. Karte se mogu kupiti na većem broju trafika, širom grada. Pojedinačne karte se mogu kupiti i kod vozača po višoj ceni, važe za vožnju jednim vozilom i poništavaju se neposredno po ulasku ili kupovini u autobusu.

Autobusi

Javni prevoz autobusima je organizovan preko 7 glavnih prevoznika:

• Gradsko saobraćajno preduzeće (GSP Beograd)
• Saobraćajno preduzeće Lasta
• Udruženje privatnih prevoznika
• LUV Braća Šarac
• Poslovno udruženje Beobus
• Tamnava Trans
• Domeko

GSP Beograd je u vlasništvu grada, pa se ovi autobusi često nazivaju i "gradskim" ili "državnim". Ovo preduzeće je bilo jedino prevozno preduzeće do sredine 90ih godina, kada su zvanično prihvaćeni i ostali prevoznici, takozvani "privatni". Na nivou grada postoji 112 dnevnih i 22 noćne linije. 2004. godine uvedena je objedinjena naplata karata za sve prevoznike. Noćne linije pokrivene su isključivo "privatnim" autobusima.

During 70s Mercedes 309 minibuses were used on express lines Domeco operates with Serbian made Ikarbus IK-107 minibuses

Mercedes 309 korišćeni na ekspres linijama tokom 70ih (levo) i moderni Ikarbus IK-107 (desno)

Mercedes 309 korišćeni na ekspres linijama tokom 70ih (levo) i moderni Ikarbus IK-107 (desno)


Minibusevi

Minibusevi su novo prevozno sredstvo u Beogradu i posle neuspelog eksperimenta tokom 70ih godina XX veka, ponovo su uvedeni 2007. godine. Danas postoje nekoliko linija sa oznakom E ispred broja linije. Ovaj vid gradskog prevoza je višeg kvaliteta. Minibusevi primaju manje putnika, brži su i opremljeni su klima uređajima. Takođe, karta za prevoz minibusevima je viša, kupuje se po ulasku u vozilo i nezavisna je od karata za ostala prevozna sredstva.

Tramvaji i trolejbusi

Prvi tramvaj na beogradskim ulicama pojavio se daleke 1892. godine. Danas postoji 12 tramvajskih i 8 trolejbuskih linija, sve u vlasništvu GSP Beograd. Isti prevoznik opslužuje i 2 noćne tramvajske linije. Najpoznatija gradska tramvajska linija je linija br. 2, popularnije "dvojka", koja kruži oko gradskog jezgra, pa je izraz "krug dvojke" postao sinonim za centar grada.

Laki šinski prevoz

Laki šinski sistem, tzv. "laki metro", je usvojen kao alternativa potrebnom, ali preskupom klasičnom metrou. Zvaničan naziv je Beogradski laki metro. Prvobitno rešenje predviđa tri linije sa čvorovima u gradskom jezgru, ali studije održivosti govore da ovo neće biti dovoljno za grad ove veličine. Prva linija koja će se graditi biće linija između Ustaničke ulice na Zvezdari i Tvorničke ulice u Zemunu. Predviđeni rok izgradnje je 2012. godina.